Litteratur

Utallige kilder beskriver vigtigheden af at spise fødevarer, der ikke er raffinerede, og fremhæver vigtigheden af essentielle fedtsyrer (omega-3 og omega-6). Her er nogle eksempler:

 

Anette Harbech Olesen

Anette Harbech Olesen er uddannet inden for ernæring i såvel Danmark som i USA. Hun blogger om mad og sundhed på madforlivet.com, udgiver gratis månedligt nyhedsbrev og er forfatter til en lang række bøger om mad og sundhed, eksempelvis Den glutenfri kogebog, Kolesterolkogebogen og Mad, kunsten at spise og leve sundt.

 

Anette Harbech Olesens univers inspirerer til at bruge sunde fedtstoffer i hverdagen. Læs f.eks. Hjernegod mad, en kogebog fyldt med sunde opskrifter, der styrker og holder din hjerne i topform. Bogen er baseret på solid videnskab og indeholder en række brugbare råd, der er lette at følge i en travl hverdag.​​​​​​

 

 

Johanna Budwig

Dr. Johanna Budwig har forsket i fedt, med særlig interesse i omega-3 fedtsyren alphalinolensyre (ALA), og påvist, at kombinationen af hørfrøolie og hytteost/kvark (plus kværnede hørfrø) kan have gavnlig effekt på kræft. Hun har udgivet flere bøger på området, bl.a.:

  • The Budwig cancer and coronary heart disease prevention diet (2011).
  • Flax seed oil as a true aid against arthritis, heart infarction, cancer and other diseases (1994).

 

Udo Erasmus

Bogen Sundt fedt & dræberfedt (2005) af Udo Erasmus går i dybden med fedtstoffernes sammensætning, produktion, opbevaring og påvirkning af vores krop og helbred. I bogen beskriver Udo Erasmus hørfrøoliens forebyggende og helbredende virkning på sygdomme så som åreforkalkning, blodpropper, kræft og gigt.