Litteratur

Der er utallige kilder, der beskriver vigtigheden af at spise fødevarer, der ikke er raffinerede, og som fremhæver vigtigheden af de essentielle fedtsyrer (omega-3 og omega-6).

 

Her er et par eksempler:

Mad for livet af Anette Harbech Olesen
madforlivet.com 
Sund mad før, under og efter kræftbehandling af Anette Harbech Olesen. En håndbog om gode fødevarer, med masser af opskrifter.

Fedt for Life – din guide til et sundt liv med gode fedtstoffer
www.sophiahelse.dk 


"Fedt for life" indeholder udover en række spændende, inspirerende og sunde opskrifter vejledninger for anvendelsen af sunde fedtstoffer i hverdagen. De sunde fedtstoffer har betydning for en bedre livskvalitet. Bogen gennemgår endvidere på udmærket vis med uddybende forklaringer hvorfor man skal ændre kostvaner og spise mere fisk, kerner, frø, nødder, mandler samt anvende de rigtige olier. Enhver borger, men også diætister samt sundhedspersonaler vil have stor glæde at sætte sig ind i problematikken. Betydningen af kombinationen af omega 3 fedtsyrer og D vitamin hvor man forbygger en række sygdomme berøres også. Bogen er udstyret med en ordliste til hjælp for læsere med begrænset indsigt i sundhedsfaglige special udtryk. Derfor kan bogen varmt anbefales.
- Overlæge, Dr. Med Henrik Hey, Vejle Sygehus

 

Fakta om fedt. John Finnegan
En lille nyttig opslagsbog om essentielle fedtsyrer. Beskriver hvilke olier man skal bruge til kolde retter, til bagning og til stegning.

 

Fats that Heal and Fats that kill. Udo Erasmus.
Fås nu også på dansk med titlen: Sundt fedt og dræberfedt. 
Bogen går i dybden om fedtstoffernes påvirkning af vores krop og vores helbred. I bogen beskriver Udo Erasmus hørfrøoliens forebyggende og helbredende virkning på sygdomme som åreforkalkning, blodpropper, kræft og gigt.