Litteratur

Utallige kilder beskriver vigtigheden af at spise fødevarer, der ikke er raffinerede, og fremhæver vigtigheden af essentielle fedtsyrer (omega-3 og omega-6). Her er nogle eksempler:

 

Anette Harbech Olesen

Anette Harbech Olesen er uddannet inden for ernæring i såvel Danmark som i USA. Hun blogger om mad og sundhed på madforlivet.com, udgiver gratis månedligt nyhedsbrev og er forfatter til en lang række bøger om mad og sundhed, eksempelvis Den glutenfri kogebog, Kolesterolkogebogen og Mad, kunsten at spise og leve sundt.

 

Anette Harbech Olesens univers inspirerer til at bruge sunde fedtstoffer i hverdagen. Læs f.eks. Hjernegod mad, en kogebog fyldt med sunde opskrifter, der styrker og holder din hjerne i topform. Bogen er baseret på solid videnskab og indeholder en række brugbare råd, der er lette at følge i en travl hverdag.​​​​​​

 

Anette Harbech Olesen skriver følgende om Nyborggaards Hampeprotein 43%: 

"Hampefrø har udover et perfekt fedtsyreindhold også et særdeles højt proteinindhold. Det betyder, at der på Nyborggaard fremstilles økologisk hampeproteinpulver med 43% protein. Det er et usædvanligt højt proteinindhold for en plantebaseret afgrøde, og så indeholder den oven i købet samtlige essentielle aminosyrer.

Det hampeproteinpulver, der fremstilles af hampefrøene på Nyborggaard, kan erstatte kød og soja. Det kan vegetarer, veganere, topidrætsudøvere samt en stor del af verdens øvrige befolkning potentielt nyde godt af. Faktisk ville hampeprotein kunne udgøre et langt sundere og mere bæredygtigt alternativ til den megen genmodificerede soja, der i dag anvendes ikke alene i landbruget som dyrefoder, men også i form af proteintilskud til sportsfolk og syge.

Hampeproteinpulver er efter min mening et suverænt supplement til morgensmoothien, i suppen eller i delikate proteinbars. Det er smagsneutralt, næringsrigt, bæredygtigt og let at anvende."

 

 

Johanna Budwig

Dr. Johanna Budwig har forsket i fedt, med særlig interesse i omega-3 fedtsyren alphalinolensyre (ALA), og påvist, at kombinationen af hørfrøolie og hytteost/kvark (plus kværnede hørfrø) kan have gavnlig effekt på kræft. Hun har udgivet flere bøger på området, bl.a.:

  • The Budwig cancer and coronary heart disease prevention diet (2011).
  • Flax seed oil as a true aid against arthritis, heart infarction, cancer and other diseases (1994).

 

Udo Erasmus

Bogen Sundt fedt & dræberfedt (2005) af Udo Erasmus går i dybden med fedtstoffernes sammensætning, produktion, opbevaring og påvirkning af vores krop og helbred. I bogen beskriver Udo Erasmus hørfrøoliens forebyggende og helbredende virkning på sygdomme så som åreforkalkning, blodpropper, kræft og gigt.